Novým finančním ředitelem skupiny E.ON v České republice se stal Václav Hrach

Praha, 2. října 2023

Novým finančním ředitelem skupiny E.ON v České republice se od 1. října 2023 stal Václav Hrach. Zkušený manažer bude zároveň zastávat pozici finančního ředitele distribuční společnosti EG.D. Na obou pozicích vystřídal Christiana Leifelda.

„I po více jak dvaceti letech, které mám v energetice za sebou, vidím, že je stále třeba pracovat na budoucnosti. Věřím, že E.ON je energetickou volbou budoucnosti. Energetický sektor se významně proměňuje a já bych rád přispěl k tomu, abychom všechny výzvy zvládli a nadále byli pro naše zákazníky dobrou volbou,“ říká Václav Hrach, nový finanční ředitel skupiny E.ON v České republice.

Václav Hrach působí v energetice od roku 2000, kdy nastoupil do společnosti MVV Energie CZ na pozici finančního ředitele a od roku 2005 ji vedl. Po 14 úspěšných letech v této společnosti přijal novou výzvu a od roku 2014 byl téměř 10 let finančním ředitelem společnosti NET4GAS, provozovatele plynárenské přepravní soustavy v České republice. Od října letošního roku se stává jednatelem společnosti E.ON Česká republika, členem představenstva EG.D a v obou společnostech finančním ředitelem.

"Jsem velmi ráda, že mohu Václava Hracha přivítat v naší společnosti. Jako zkušený finanční manažer s přehledem a znalostmi v oblasti energetiky a faktorů, které toto odvětví ovlivňují, bude skvělou posilou našeho manažerského týmu ve společnosti E.ON v České republice. Společně se budeme snažit být i nadále spolehlivým a stabilním dodavatelem a distributorem, úspěšně provést naše zákazníky energetickou transformací a čelit všem výzvám, které měnící se svět energetiky přináší," říká Claudia Viohl, generální ředitelka společnosti E.ON v České republice.

Kdo je Václav Hrach?

Václav Hrach je absolventem strojní fakulty ČVUT v Praze v oboru ekonomika a řízení podniku, kde absolvoval i doktorské studium. Svou profesní kariéru zahájil už během svých studií ve společnosti Škoda Praha, pracoval ve společnosti TES Praha a od roku 2000 působil ve společnosti MVV Energie. Nejprve jako finanční ředitel a od roku 2005 společnost vedl z pozice jednatele a později i předsedy představenstva. V roce 2014 se přesunul na pozici finančního ředitele společnosti NET4GAS, provozovatele přepravní soustavy plynu v České republice. Od října 2023 se stává finančním ředitelem E.ONu v České republice.

Roman Šperňák
M +420 606 789 422